SB odobrila 59,1 milion €

Bez autora
Sep 01 2011

Bord direktora Svjetske banke odobrio je Crnoj Gori kredit od 59,1 milion eura. Kredit je odobren je po šestomjesečnom Euriboru uvećanom za kamatnu maržu od 0,8 odsto. Zajam će biti otplaćivan 20 godina, uključujući grejs period od pet godina. Zvaničnim odobrenjem kredita od SB potvrdjen je napredak Crne Gore u implementaciji reformi u oblasti bankarskog i finansijskog sektora, kao i povjerenje u makroekonomski sistem Crne Gore. Kreditni aranžman je usaglašen između predstavnika Svjetske banke i Crne Gore tokom pregovora u junu. Tada je saopšteno da će novac obezbijeđen kreditom biti operativan do kraja godine i biće iskorišćen za podršku budžetu Crne Gore.

SB odobrila 59,1 milion €Bord direktora Svjetske banke odobrio je Crnoj Gori kredit od 59,1 milion eura, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Kredit je odobren je po šestomjesečnom Euriboru uvećanom za kamatnu maržu od 0,8 odsto. Zajam će biti otplaćivan 20 godina, uključujući grejs period od pet godina.

"Zvaničnim odobrenjem kredita od SB potvrdjen je napredak Crne Gore u implementaciji reformi u oblasti bankarskog i finansijskog sektora, kao i povjerenje u makroekonomski sistem Crne Gore" ocijenili su u Ministarstvu finansija.

Kreditni aranžman je usaglašen između predstavnika Svjetske banke i Crne Gore tokom pregovora u junu.

Tada je saopšteno da će novac obezbijeđen kreditom biti operativan do kraja godine i biće iskorišćen za podršku budžetu Crne Gore.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik